Recepty podle abecedy

Karbanátky kapustové
3.5.2017

Karbanátky kapustové

Kapustové karbanátky Karbanátky se dají se udělat z jakéhokoli druhu masa nebo z krůtích prsou. Připravíme si povolené množství masa nebo krůtích prsou a poloviční množství zeleniny – kapusty. Kapustu krátce povaříme, vyjmeme z vody a necháme okapat. Spolu s … Více..

Knedlíky nebo noky z žitné mouky a květáku
10.11.2018

Knedlíky nebo noky z žitné mouky a květáku

Připravte si uvařený květák – podle množství zeleninu v plánu x 3- 5 porcí . Květák uvařte, rozkrájejte  a dobře z něj vymačkejte tekutinu. Přidejte žitnou mouku – asi třetinu množství květáku, těsto osolte a dobře vypracujte. Připravte si utěrku. … Více..

11.10.2018

Kvásek – jak na to?

Kvásek – jak na to? Vždycky jsem si myslela, že když hodně cestuji, nemohu si dovolit udržet si kvásek na chleba. To je velký omyl. Kvásek je sice živý organizmus, ale krásně ho uchováte v lednici a poté ho během … Více..

11.10.2018

Kváskový chléb

Nebojte se kváskového chleba Pokud máte vypěstovaný kvásek – návod najdete v příspěvku Jak na kvásek, můžete se pustit do pečení chleba. Počítejte s tím, že kváskový chleba kyne 24 – 30 hodin. K přípravě potřebujete cca 3 hrnky žitné … Více..

14.7.2017

Květákové kari s vejcem

Nakrájejte na jemno 2 nebo lépe 4 porce zeleniny – cibulku, cuketu a květák, který omyjte a rozeberte na růžičky. Cibulku opečte na kapce kokosového oleje, přidejte cuketu a květák. Lehce osmahněte. Poté podlijte trochou vody, osolte a přidejte kari … Více..

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde. rozumím