Abecední řazení receptů

Hlíva ústřičná - Falešná držková polévka z hlívy
7.5.2017

Hlíva ústřičná – Falešná držková polévka z hlívy

Falešná držková polévka (příprava cca 25 min) Osmažte cibulku, přidejte nakrájené houby na nudličky, přidejte trochu sladké pariky,můžete trochu mletého kmínu, podlejte vodou a vařte pod pokličkou do měkka. Nakonec osolte, přidejte ještě trochu mleté papriky a pepře, zahustěte trochou … Více..

Hlíva ústřičná - Osmažené houby
3.5.2017

Hlíva ústřičná – Osmažené houby

Osmažené houby (nejjednodušší recept) Osmažte cibulku, na ni dejte na malé kousky nakrájené houby, opepřete, přidejte pepř, kmín a trochu podlejte vodou. Duste do měkka. Nakonec osolte. Takto připravené houby můžeme podávat s kaší z tuřínu, celeru, mrkve nebo petžele … Více..

Hlíva ústřičná - Teplá paštika z hlívy ústřičné
9.5.2017

Hlíva ústřičná – Teplá paštika z hlívy ústřičné

Teplá paštika z hlívy ústřičné (příprava cca  15 minut) Připravte si dvě dávky hlívy ústřičné a dvě dávky zeleniny (trochu pórku a zbytek zelí pak choi). Na dvou lžících kokosového oleje opečte pór nebo cibulku. Přidejte nakrájenou bílou část zelí, … Více..

Hlívovo-papriková krémová polévka
10.11.2018

Hlívovo-papriková krémová polévka

Vezměte porci zeleniny – čerstvou papriku a trochu cibulky a porci hlívy. Cibulku a hlívu chvilku opékejte na oleji, přidejte nakrájenou papriku a vodu, kmín, pepř a duste do měkka . V papiňáku stačí 10 minut. Potom osolte a rozmixujte … Více..

Hovězí steak s grilovanými žampiony a zeleninou
19.5.2017

Hovězí steak s grilovanými žampiony a zeleninou

Hovězí steak s grilovanými žampióny a zeleninou (doba přípravy 30-35 min) Porci hovězího svíčkové, falešné svíčkové nebo ořech (nejlépe angus) odblaníme a posypeme drceným barevným pepřem. Lehce osolíme. Připravíme si zeleninu na gril – cukety, papriku, žampióny, cibuli, rajčátko atd. … Více..

Jogurtové smoothie
4.5.2017

Jogurtové smoothie

Jogurt s rozšlehaným ovocem nebo jogurtové smoothie Máte-li ke snídani jogurt – ovčí, kozí, z kravského mléka a nebo sójový, není nic lepšího, než si do jogurtu zamíchat ovoce. Raději volte sladší druhy ovoce, jako je mango, papaya, pomeranč, mandarinka, … Více..

Karbanátky kapustové
3.5.2017

Karbanátky kapustové

Kapustové karbanátky Karbanátky se dají se udělat z jakéhokoli druhu masa nebo z krůtích prsou. Připravíme si povolené množství masa nebo krůtích prsou a poloviční množství zeleniny – kapusty. Kapustu krátce povaříme, vyjmeme z vody a necháme okapat. Spolu s … Více..

Knedlíky nebo noky z žitné mouky a květáku
10.11.2018

Knedlíky nebo noky z žitné mouky a květáku

Připravte si uvařený květák – podle množství zeleninu v plánu x 3- 5 porcí . Květák uvařte, rozkrájejte  a dobře z něj vymačkejte tekutinu. Přidejte žitnou mouku – asi třetinu množství květáku, těsto osolte a dobře vypracujte. Připravte si utěrku. … Více..

11.10.2018

Kvásek – jak na to?

Kvásek – jak na to? Vždycky jsem si myslela, že když hodně cestuji, nemohu si dovolit udržet si kvásek na chleba. To je velký omyl. Kvásek je sice živý organizmus, ale krásně ho uchováte v lednici a poté ho během … Více..

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde. rozumím